ترکیبات عطر و ماندگاری رایحه

40 | 28 آذر 1403

غلظت و ماندگاری یک عطر تا حد زیادی به شدت و ماندگاری ترکیبات معطر یا اسانس هایی که در فرمولاسیون آن استفاده می شود بستگی دارد. قدرت هر رایحه بسته به درصد ترکیبات موجود در عطر به ترتیب افزایش یا کاهش می یابد.

 
درصد ترکیبات معطری که ممکن است در هر ترکیب عطری وجود داشته باشد، دارای طیف وسیعی  است و اصطلاحاتی را به وجود می‌آورد که  طبیعتاً نمی‌تواند دقیق باشند. علاوه بر این، تغییرات همیشه رخ می دهد زیرا عطرساز های مختلف مقادیر متفاوتی  از اسانس ها  را به هر یک از عطرهای خود اختصاص می دهند.
غلظت و ماندگاری یک عطر تا حد زیادی به شدت و ماندگاری ترکیبات معطر یا اسانس هایی که در فرمولاسیون آن استفاده می شود بستگی دارد. قدرت هر رایحه بسته به درصد ترکیبات موجود در عطر به ترتیب افزایش یا کاهش می یابد.


رایج ترین اصطلاحات مورد استفاده برای توصیف غلظت تقریبی یک عطر به شرح زیر است:

 

  •  عصاره (Perfume extract): 20%-40% ترکیبات معطر
  •  ادو پرفیوم: 10-30 درصد ترکیبات معطر
  • ادو تویلت: 5-20% ترکیبات معطر
  •  ادکلن: 2-5% ترکیبات معطر


منظور از ترکیبات معطر مقدار اسانس نیست بلکه اسانس با توجه به میزان حلال داخل آن می تواند درصد های مختلفی از ترکیبات معطر داشته باشد لذا اگر 20 درصد اسانس در یک عطر استفاده شود نمی توان آن را پرفیوم یا ادو پرفیوم خواند چون ممکن است مقدار مواد معطر خیلی کمتر باشد و در اصل زمان ماندگاری عطرها  نشان دهنده ی نوع عطر از نظر پرفیوم یا ادو پرفیوم می باشد .

منابع سنتزی مورد استفاده در تولید عطر

 مشک های سفید یکی از پرکاربردترین انواع خوشبوکننده های سنتزی  هستند و از رایحه مشک آهو تقلید می کنند. آنها رایحه ای شیرین دارند و در انواع عطرهای تجاری یافت می شوند. در درجه اول، آنها به عنوان پس زمینه خنثی برای نت های میانی عمل می کنند.
مواد مصنوعی اضافی عبارتند از: آلدئیدها (که با استفاده در شانل شماره 5 معروف شده است)، یونون ها (نت های بنفش)، سالیسیلات ها، استات ها، کتون ها، الکل ها، استرهای مختلف و موارد دیگر، که مجموعه ای از خلاقیت های هنری بی حد و حصری را باز می کند.


ترکیبات خوشبو  در عطرسازی

ترکیب معطر به هر ماده شیمیایی گفته می شود که دارای بو یا بویی باشد که به اندازه کافی فرار باشد تا بتواند به سیستم بویایی در قسمت بالایی بینی منتقل شود. همچنین به عنوان ترکیبات خوشبو و معطر شناخته می شود، ذرات دارای این مشخصات دارای وزن مولکولی کمتر از 300 هستند.
این ترکیبات نام خود را از رایحه هایی که تولید می کردند گرفته اند. از نظر شیمیایی،  دسته بزرگی از مولکول‌ها هستند که شامل یک حلقه مسطح از اتم‌ها هستند که با پیوندهای متناوب ساده و دوگانه یا حلقه‌های بیشتری در ساختارشان متصل شده‌اند. یکی از موارد تعیین کننده  مربوط به فرآیندی است که به عنوان رزونانس شناخته می شود، که در آن پیوندهای دوگانه به اتم های حلقه اجازه می دهد تا الکترون ها خود را به اشتراک بگذارند.
بسیاری از ترکیبات معطر مشتقات بنزن هستند که به دلیل خاصیت امتزاج پذیری عالی آنها به طور گسترده در عطرسازی استفاده می شود. این عنصر که به عنوان فنل اتانولی شناخته می شود، یک عنصر اصلی در روغن های گل رز است و برای ساخت آنها نیاز به جایگزینی گروه های دیگر به جای اتم های هیدروژن است.
این ترکیبات را می توان در غذا، شراب، ادویه ها، عطرها، روغن های معطر و رایحه های گل یافت. بسیاری از آنها در طول رسیدن میوه ها و سایر محصولات تشکیل می شوند. در شراب ها، بیشترآنها محصولات فرعی فرآیند تخمیر هستند. عطرهای زنانه نسبت به عطرهای مردانه دارای سطوح بالاتری از ترکیبات معطر هستند.

تصاویر

ترکیبات عطر و ماندگاری رایحه

12

ترکیبات عطر و ماندگاری رایحه

11_1

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

Skip Navigation Links.

پربادیدترین مطالب